Spælilið

Spæliliðið
Sum ein liður í at fáa næmingarnar at vera virknari kropsliga og at bøta um trivnaðin í fríkorterunum hava vit í Skúlanum við Løgmannabreyt eitt spælilið. Spæliliðið er mannað av 10 næmingum í 7. flokki. Spæliliðið er virkið tríggjar ferðir um vikuna, har tey spæla við 1., 2. og 3. flokk uppá skift. Spælt verður bæði inni í høllini og úti í skúlagarðinum. Spæliliðið fyrireikar nøkur spøl til hvørja ferð, greiða næmingunum frá spølunum og royna at tryggja, at allir næmingarnir hugna sær.

Fyribyrgjandi átak ímóti happing
Hvørt ár í september/oktober mánaða skipar AKT – lærarin fyri einum fyribyrgjandi átaki ímóti happing í 3. flokki. Átakið varar í 5-6 vikur, tveir tímar um vikuna. Arbeitt verður við týdninginum av, at øll eru ein partur av felagskapinum. Prátað verður um ymiskleika, tolsemi og virðing á ein hátt, ið næmingarnir skilja. Endað verður altíð við felagsspælið.