Floksfundir

Floksfundir
Allir flokkarnir í Skúlanum við Løgmannabreyt hava javnan floksfund, har ymisk evni verða umrødd, ið eru við til at fremja trivnaðin í flokkinum. Prátað verður um vinalag, tolsemi, fyrigeving, ósemjuloysn og annað. Seturskúli, summarfrítíð og onnur viðkomandi evni fyri flokkin kunnu eisini verða umrødd her.

Á floksfundinum ber eisini til hjá einstaka næminginum at taka eina ítøkiliga tvístøðu upp og fáa hjálp at loysa hesa á ein virðiligan hátt fyri báðar partar. Næmingarnir læra á floksfundinum at lurta eftir hvør øðrum, at vísa hvør øðrum virðing, at seta seg í støðuna hjá hvør øðrum, at góðtaka hvør annan sum vit eru, at tað altíð eru tvær síður av eini søk og mangt annað.

Vit nýta javnan tilfar frá Lions Quest á floksfundunum, ið er tilfar, har arbeitt verður við at menna sosialu og kensluligu førleikarnar hjá næmingunum. Trýstið á børn og ung er ómetaliga stórt í dag. Avrik og kapping eru í brennideplinum, og nógv ung kenna eitt stórt trýst á sær at gera tað “rætta” fyri at passa inn í tað “normala” og mest “populera”. Ígjøgnum tilfarið hjá Lions Quest verður arbeitt við at menna hugburð og virðir, ið fremja eina ábyrgdarfulla og uppbyggjandi atferð.

AKT – lærarin er við til at byrja floksfundirnar í 1. flokki. Annars eru tað flokslærararnir, ið standa fyri floksfundunum.